2015 Kenya

2015-målene
Det er et af FN’s udviklingsmål – 2015 målene – at sikre en miljøvenlig og bæredygtig udvikling. Danmark deltager i arbejdet – og Dansk Røde Kors blandt andet med dette projekt.

Kenya er et af Afrikas smukkeste lande. Men Kenya kæmper med tørke, oversvømmelse, erosion og som følge heraf, udbredt fattigdom. Store dele af Østafrika har i løbet af 2006 været ramt af en voldsom tørke, og det meldes at det er den værste tørke i 10 år, som har ramt alene i Kenya 2,5 millioner mennesker.

Stor fattigdom
Næsten halvdelen af Kenyas befolkning lever i ekstrem fattigdom – det vil sige, at de lever for mindre end én dollar om dagen.

Trafikken er et andet område, hvor der sættes målrettet ind. Kenya er et af de lande i verden, der har det højeste antal trafikdræbte.

Røde Kors selskab i Kenya blev etableret i 1965 og har omkring 70.000 registrerede medlemmer. Omkring 40% af medlemmerne er aktive frivillige, der yder et stort nødhjælps- og udviklingsarbejde over hele landet. Kenyansk Røde Kors er i dag den væsentligste aktør, når der er oversvømmelser, tørke eller fx terrorbomber i Kenya. Det sker i samarbejde med den kenyanske stats katastrofeenhed, der behandler Røde Kors som en ligeværdig partner i katastrofeindsatsen.

This entry was posted in Kenya Nyheder. Bookmark the permalink.