3000 danske elever skal møde Masai lærer fra Kenya

Ole Kapario Caleb underviser på en skole, der ligger i Kenya, to timers kørsel fra den nærmeste by, der har computer. Sys Barkholt, lærer på Endrupskolen, ved det, fordi hun sidste år besøgte skolen i Kenya og mødte Ole Kapario Caleb, der er Masai.

Skolelærer Sys Barkholt fra Endrupskolen i Fredensborg har inviteret Masai-læreren Ole Kapario Caleb fra Kenya til Danmark, hvor han lander den 25. marts efter den første flyvetur nogensinde.

Først den 20. april tager han tilbage til Kenya, og i mellemtiden får alle skoler i Fredensborg Kommune mulighed for at få ham på besøg i to dage, hvor han kan danse stammedanse fra sit land, klæde sig ud som masaikriger eller fortælle om de problemer med tidlige ægteskaber og omskæringer, som mange af pigerne på kost- og dagskolen oplever på nær hold.

Ved hjælp af fondsmidler er det lykkedes Sys Barkholt at skaffe tilstrækkelige økonomiske midler til at invitere Ole Kapario Caleb til Danmark. En computer er netop blevet sendt til Nairobi, så den karismatiske masai-lærer kan forberede en præsentation, inden han skal undervise i Danmark. Han har desuden et kamera med video, som han flittigt bruger, fortæller Sys Barkholt.

- Men Caleb er ikke en trænet it-bruger, så vi skal alle sammen please hjælpe ham tilrette, når han er på vores skoler, understreger Sys Barkholt.

Når Ole Caleb skal fortælle om livet i Kenya, vil han også komme ind på aids, masaiernes ceremonier og brugen af spanskrør.

This entry was posted in Kenya Nyheder. Bookmark the permalink.