Botswana

Botswana i det sydlige Afrika er et smukt og enestående land, som er et absolut must see for rejsende, der ønsker unikke og eventyrlige oplevelser. Her får du overvældende natur- og dyreoplevelser i omgivelser, som vil gøre enhver safari helt komplet. En rejse til Botswana kan ikke sammenlignes med noget andet sted i Afrika.

Botswana er et land, der ofte bliver overset af turisterne, men du kan roligt tage til dette vidunderlige land, som byder på fantastiske oplevelser og smuk natur. Frem for nogle af de mere populære turiststeder i Afrika som Kenya, Tanzania og Sydafrika, så findes der i Botswana en turistpolitik, som begrænser mængden af turister i landet. Så ønsker du at komme på en eventyrlig rejse fyldt med spændende oplevelser og smukke omgivelser uden at blive overrendt af turister, så er Botswana landet du skal tage til. Du vil altså i Botswana kunne nyde din safari i fred og ro, uden at blive forstyrret af andre turister. Af den grund er rejser til Botswana ofte en smule dyrere, men hvis du vil på den ultimative safarirejse og opleve Afrikas vilde natur, så er pengene absolut godt givet ud.

Dette skal du opleve på en rejse til Botswana

Botswana byder på en lang række uforglemmelige oplevelser, som du ikke bør være foruden, hvis du besøger dette vidunderlige land. Dette er uanset om det er første eller anden gang, du besøger landet. Her kan du læse om, hvad du kan opleve på en rejse til Botswana.

Okavango Deltaet

En rejse til Botswana bør ikke være foruden et besøg ved det kæmpestore Okavango Delta, som er det største indlands-delta i verden. Beriget med en overflod af dyr og fugle, smukke floder, en fantastisk udsigt og et rigt øko-system, er dette et af de mest unikke steder i verden. Okavango Deltaet er tilmed optaget på verdensarvslisten, hvilket bevidner om, at det absolut er en oplevelse værd.

Den bedste måde at opleve deltaet på er ved at tage på en guidet bådtur, langs foderne. Vil du dog have den ultimative oplevelse ud af det, kan du tilmed vælge at leje en husbåd, som du kan tilbringe nogle dage i. På denne måde finder du virkelig ud af, hvad Okavango Deltaet har at byde på.

Moremi Game Reserve

Stødende op til Okavango Deltaet finder du nationalparken Moremi Game Reserve. Her kan du opleve det overdådige dyreliv, som Botswana har at byde på. Udover store flokke med bøfler, giraffer, elefanter og antiloper er der også gode chancer for at opleve vilde løver, loaparder, geparder, hyæner og de truede afrikanske vilde hunde. Moremi Game Reserve menes desuden at være den smukekste nationalpark i det sydlige Afrika. Så hvis du er til vilde dyr og smuk natur, er dette stedet for dig. Mens du er i Moremi, kan det samtidig anbefales at besøge de omkringliggende naturområder Linyanti, Savuti og Kwando. Her er der gode muligheder for at se masser af geparder. Noget af det du dog skal være opmærksom på er, at Botswanas nationalparker ikke er indhegnede, så hvis du gerne vil se masser af spændende dyr, så skal du være forberedt på at det godt kan tage tid at opsøge dyrene, og der er altså ingen garantier, for at du kan komme til at se alle dyr. Når det er sagt, så er det absolut ventetiden værd, at opleve dyrene i deres vante omgivelser.

Chope Nationalpark

Kan du bare ikke få nok af safari, så kan du i den nordlige del af Botswana besøge Chope Nationalpark. I området omkring nationalparken er der gode muligheder for at finde et opholdssted, og mange af stederne tilbyder tilmed ture til Chope Nationalpark. Her er der mulighed for enten at komme på halvdags- eller heldagsture i nationalparken. Alternativt til en traditionel bilsafari, kan man her vælge at kombinere sin safari med en sejltur langs Chope floden. På en safari i Chope Nationalpark kan du blandt andet se dyr som elefanter, giraffer, antiloper, bavianer, zebraer blandt mange andre, og ved floderne kan du desuden se krokodiller og flodheste. Få timer herfra kan du desuden opleve en af Afrikas største attraktioner Victoria Falls i Zimbabwe. Denne tur kan nemt arrangeres på stedet af d fleste hoteller og andre opholdssteder.

Kalahari ørkenen

På en rejse til Botswana er der desuden gode muligheder for at få et glimt af den store Kalahari ørken, som dækker over 70% af Botswanas samlede areal og samtidig strækker sig over flere af nabolandene. I Kalahari ørkenen finder du adskillige unikke blomster og planter, og så er der desuden et rigt dyreliv, som omfatter den sort mankede løve, som hoved attraktion. Derudover findes der dyr som næsehorn, antiloper, strudse og grævlinger. Du kan blandt andet komme til at se ørkenen ved at besøge Khutse Game Reserve eller ved at tage på en safari i Central Kalahari Game Reserve. Det anbefales ikke at tage ud i Kalahari ørkenen på egen hånd.

Saltsletterne ved Makgadikgadi

Hvis du har energi til endnu en udflugt i Botswana, så bør du overveje at tage på en tur til de særprægede og fascinerende saltsletter ved Makgadikgadi. Makgadikgadi er det største system af saltsletter i verden. Hvis du vil opleve noget helt ubeskriveligt, så skal du prøve at campere midt på saltsletterne under åben himmel. I Makgadikgadi kan du desuden opleve massevis af flamingoer, spændende fuglearter, og alt afhængigt af sæsonen kan du måske være så heldig at opleve migrationen af zebraer og gnuernes søgen efter vand.

Hvis du tager fra Botswana og har taget dig tid til at opleve alle disse 5 vidunderlige steder, så kan du i sandhed sige, at du har oplevet det bedste, som landet har at byde på.

Rejsen rundt i Botswana

De fleste af landets seværdigheder kan kun lade sig gøre med en guide, som viser dig rundt. Samtidig så får du også mest ud af dit ophold, hvis du gør brug af en guide, som har indsigt i landet, og som ved hvor de bedste steder findes. Det kan dog lade sig gøre at udforske store dele af Botswana på egen hånd i bil. Botswana er samtidigt et forholdsvist sikkert land, og befolkningen er ofte venlige og imødekommende.

Hvis du skal til at planlægge din rejse til Botswana, så kan du med fordel vælge at tage afsted i perioden mellem april og juni, lige efter regntiden som varer fra december til marts. Temperaturerne i landet ligger i gennemsnit på de 25 grader om dagen, og det er derfor ganske behagelige temperaturer, der møder dig på en rejse til Botswana. Om natten er temperaturerne dog væsentligt koldere, så der kan godt blive behov for varmt tøj om natten eller sent om aftenen.