Zambia

Velsignet med naturskabte vidundere, en overflod af dyreliv, store vandområder og store vidunderlige naturlandskaber byder Zambia på en uforglemmelig rejse, med mulighed for at opleve det ægte Afrika fra sin bedste side.

Anerkendt som et af de sikreste lande i verden at besøge, kan du trygt tage på ferie i det vidunderlige Zambia, som i øvrigt byder på et utroligt åbent og imødekommende folk. Her i hjertet af Afrika vil du desuden finde nogle af Afrikas bedste safarioplevelser, som giver dig mulighed for at møde den vilde natur ansigt til ansigt.

Zambia byder desuden på en lang række floder og 17 storslåede vandfald, heriblandt det imponerende Victoria Falls, som giver spænding og eventyrlige oplevelser for alle pengene. Her er der noget for alle i familien, om man er lille som stor. Zambia er et uforglemmeligt land, som du er nødt til at opleve på helt tæt hold.

Tag på safari i Zambia

Zambia er et fremragende safariland, og med mere end 30% af landet afsat til nationalparker, er Zambia uden tvivl enhver safari entusiasts drøm. Zambia byder ikke kun på nogle af verdens største og bedste nationalparker, såsom Kafue National Park og den berømte South Luangwa, landet byder ligeledes på massevis af spændende safari aktiviteter. Hvad enten det er kano safari langs Zambezi floden eller om det er en ekstraordinær safari på gå-fod gennem North Luangwa nationalpark, så er du sikker på at finde oplevelser, som vil begejstre og imponere lige netop dig. Her vil du med garanti komme til ats e et bredt udvalg af spændende dyrearter som som elefanter, bøfler, løver og leoparder, samt en række mindre kendte, men spændende antiloper og cirka 740 fuglearter.

Hvornår skal man tage på safari i Zambia

Det er bedst at besøge Zambia i perioden mellem juni til oktober, når landskabet er tørret efter de foregående regnfulde måneder, og når dyrene samtidig søger efter vand. Hvis du er interesseret i fugle eller eventuel er fotograf, som ønsker at indfange den smukke natur, så kan kan regnperioden være ganske skøn at opleve, man skal dog være opmærksom på vejrforholdene.

Hvordan kommer man omkring på en safari i Zambia?

Ofte så kan der være lang imellem de forskellige safari områder og nationalparker, og da landevejene ofte er af dårlig kvalitet, vil man som regel flyve mellem stederne i enten små fly eller lidt større charterfly. Når man skal bevæge sig fra et opholdssted til et andet inden for samme nationalpark, vil man dog ofte køre med firehjulstrækker, og man får dermed en ekstra safaritur ud af sit ophold. I nogle enkelte nationalparker som er indrettet til safari på gå-fod, kan det være muligt at gå mellem opholdsstederne.

Hvor skal man tage på safari i Zambia?

Et af de absolut bedste steder for en safari i Zambia er nationalparken South Luangwa, som byder på en fantastisk storvildt safari enten i en åben firehjulstrækker eller på gå-fod. Her kan du nemt tilbringe en uge ved at besøge de forskellige camps inden for nationalparken.

Hernæst er nationalparken Lower Zambezi også en af de helt populære parker, som ekstraordinært byder på storvildt safari langs Zambezi floden. Her kan du sejle med båd og kano, komme på en vidunderligfisketur, smat en safari på gå-fod, alt sammen i intime omgivelser langs flodbredden.

Hvis du er den mere eventyrlyste type, som ønsker en hel unik safarioplevelse, bør du overveje North Luangwa nationalpark, som er søsterparken til South Luangwa nationalpark. Denne park er for de lidt mere erfarne safari entusiaster, der udelukkende ønsker en safarioplevelse på gå-fod. Her vil du møde de vilde dyr i øjenhøjde, og man bør altså her være mere forsigtig.

Til de seriøse vildtlivs entuasiaster kan det anbefales at tage til Shoebill Island Camp i Bangweulu Wetlands, hvor du kan se den sjældne fugl træskonæb. Du kan også tage til Kasanka nationalpark hvis du vil se migrationen af de såkaldte flyvende hunde eller bare storflagermus der formerer sig i november hvert år. Derudover så kan du besøge den noget mindre besøgte nationalpark Liuwa Plain, som overvejende er dækket af gras. Her kan du vidne samlingen af de blå gnuer, samt store flokke af de lyserøde pelikaner. Dette er et ganske enkelt vidunderligt syn.

Oplev det majestætiske Victoria Falls

En tur til Zambia vil ikke være helt komplet, hvis du ikke samtidig tager dig tid til at opleve det majestætiske Victoria Falls, som er et af Zambias absolutte højdepunkter. Med det unikke og spektakulære natursceneri, er Victoria Falls uden tvivl et af verdens smukkeste vidundere, og at det ligeledes er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste bevidner om, at det er et absolut must see.

Vandfaldet ligger i den sydligste del af Zambia, ikke langt fra Botswana, og betragtes som værende verdens mest spektakulære vandfald med en bredte på 1,6 km og et fald på 128 m. Den første europæer, der så vandfaldet var David Livingstone i 1855, som valgte at opkalde det efter Dronning Victoria, deraf navnet Victoria Falls.

Victoria Falls er ikke blot et utroligt smukt syn, det byder ligeledes på en lang række mere eller mindre adrenalinpumpende aktiviteter som rafting, bungee jumping, elefantridning og meget andet. Mængden af vand i vandfaldet er meget omskifteligt året igennem, med foråret som den mest vandrige. Sidst på året sker der en markant reduktion af vand i floden, forårsaget af vandfaldet. Har man planer om at opleve Victoria Falls, er det samtidig ganske nemt at komme dertil, da der dagligt flyves adskillige ture til og fra området.