Årets Førstehjælper er overbetjent i Kenya trafikpoliti Titus Isiye Enock

”Overbetjent Titus Isiye Enock har vist usædvanlig mod og handlekraft på landevejene, og han har flere gange reddet menneskeliv ved voldsomme trafikulykker,” fortæller Dansk Røde Kors’ landekoordinator for Kenya, Lars Iskjær i sin tale ved den officielle ceremoni for overrækkelsen af prisen Årets Førstehjælper.

Samtidig fremhæver Lars Iskjær overbetjenten for sin enestående evne til at omsætte sin viden om førstehjælp til konkret handling i pressede situationer.

Titus Isiye Enock patruljerer på den stærkt befærdede vej mellem havnebyen Mombasa og hovedstaden Nairobi, hvor Dansk Røde Kors støtter et projekt for at øge trafiksikkerheden.

Første mand på ulykkesstedet
Øjnene stråler under den mørke, stive kasket – Titus Isiye Enock kikker ned, mens han bevæget fortæller om, hvordan han var den første betjent, der kom til et ulykkessted, hvor en minibus var kørt ud over en skrænt og væltet rundt flere gange. Chaufføren var blevet dræbt på stedet, og flere af de 14 passagerer var klemt fast i bussen.

Titus Isiye Enock fortæller, hvordan han satte de nysgerrige tilskuere i gang med at løfte de mindst tilskadekomne ud af bussen samtidig med, at han tilkaldte ambulancer og forstærkning fra sine kollegaer i politiet.

Han understreger, at ”som leder skal du stå frem og vise, at du har kontrol over en stressende situation som et trafikuheld, hvor der er flere sårede og pårørende, der på en gang vil have dig til at hjælpe lige nøjagtige dem.”

Tilskuere må ofte hjælpe
Titus Isiye Enock forklarer, at ved ulykker med mange tilskadekomne finder han blandt tilskuerne folk, som han hurtigt må sætte i gang med at hjælpe de mindst tilskadekomne, mens han selv tager sig af de alvorligt sårede.

I sine 16 år som betjent har den nu 38-årige overbetjent i trafikpolitiet ofte skulle bruge førstehjælp forskellige steder i Kenya. Tre gange har Titus deltaget på førstehjælps kurser.

This entry was posted in Kenya Nyheder. Bookmark the permalink.