Blixen Tours lancerer nyt Afrika Safari katalog

Blixen Tours i Hedensted har netop udgivet et nyt katalog med Safari destinationer i Afrika – deriblandt en del alternativer til Kenya.

Blixen Tours er et rejsebureau med speciale i Afrika og det Indiske Ocean som i fem år har sendt rejselystne danskere af sted til destinationer i det østlige og sydlige Afrika. De oplever en støt stigende interesse for rejser til kontinentet og på den baggrund har firmaet netop sendt et nyt 76-siders katalog med deres afrikanske destinationer på gaden.

Safari rejser i åben eller lukket bil er nok det bedst kendte tilbud til den safari rejsende i Afrika, men derudover byder kataloget også på bl.a. ballonsafari, safari til fods, kanosejlads i udhulede træstammer og safari efter mørkets frembrud, hvor helt nye dramaer udspiller sig i bushen.

Når der er uroligheder i et velkendt land som Kenya er der mange danskere der er tilbøjelige til at tro, at situationen gælder i hele Afrika, men det ville svare til at tænke at uroligheder i f.eks. Portugal gør Danmark mindre sikkert at færdes i. Der er derfor ingen grund til at vente, hvis man gerne vil på safari, for der er mange andre muligheder for at få stillet eventyrlysten – f.eks. Tanzania, Zambia, Botswana eller Uganda.

Tanzania ligger syd for Kenya og er et af de mest stabile lande i Afrika samt hjemland for bl.a. Kilimanjaro, Ngorongoro-krateret og de stolte Masaier. Safarioplevelserne i Tanzania er uforlignelige, og der er langt til horisonterne. Tanzania gemmer på nogle af Afrikas største safarireservater, som er næsten uberørte og som bl.a. kan byde på sejlads blandt krokodiller og flodheste.

Uganda ligger vest for Kenya og bliver også kaldt for ”Afrikas Perle”, hvilket er passende, da landet, som en perle i en østers, ligger lidt skjult og uopdaget. Mange tænker straks på gorillaer når Uganda kommer på tale, men landet har meget mere at byde på: stærke safarioplevelser, en frodig og smuk natur og masser af kulturelle indtryk blandt en af Afrikas venligste befolkninger.

Sydvest for Tanzania ligger Zambia, som er et oftest overset safariland. Safarier og camps bliver oftest drevet af små, familieejede selskaber, hvilket gør at besøgende oftest får meget intime og nærværende oplevelser. Safari foregår ofte til fods i Zambia, og der er langt mellem turisterne.

Nord for Sydafrika og sydvest for Zambia ligger Botswana, hvor man finder både den tørre og ugæstfri Kalahariørken og det frodige Okavangodelta. Begge steder, og resten af landet, byder på meget storslåede landskaber og intense safarier – for eksempel sejlads i udhulede træstammer rundt i deltaet eller møder med buskmænd og ørkenløver i Kalahari.

Der er altså mange forskellige lande at rejse til i Afrika, og de kan alle byde på storslåede natur- og safarioplevelser.

This entry was posted in Kenya Nyheder. Bookmark the permalink.