Danmarks første nationalpark søger familier til vildmarkssafari

Det kræver sin forælder at lokke ungerne væk fra computeren og ud i den friske natur i en hel weekend. Men i Nationalpark Thy har man sammensat en særlig familiesafari, der uden tvivl vil få selv den sløveste teenager helt op i højeste friluftsgear. Fra den 8.-10. juli kan et hold eventyrlystne familier nemlig drage sammen ud på en vildmarkssafari på den nordjyske savanne.

En ferie helt uden elektroniske hjælpemidler og på naturens præmisser kan virke en anelse udfordrende for mange moderne børnefamilier. Ikke desto mindre er det oftest i det primitive møde med naturen, man har det sjovest og oplever mest. Det ved holdet bag Nationalpark Thy, og derfor inviterer Danmarks første og ødeste nationalpark nu aktive familier på en fælles safariekspedition, der skal vise den 244 kvadratkilometer store ²savanne² frem fra sine bedste og mest adrenalinfremkaldende sider.

Familiesafarien, som er den første af sin art på dansk jord, er målrettet familier med børn fra 10 år og opefter, som er i god fysisk form. Deltagerne vil fra den 8.-10. juli prøve kræfter med at klatre i høje træer, ride på islandske heste, cykle på mountainbikes, vandre på heden, sejle i joller på Vandet Sø, sove i shelters eller egen fremstillet bivuak, lave mad over bål og ikke mindst opleve den spektakulære nordjyske natur, som de vil få kyndig information omkring af en erfaren naturvejleder.

²Familiesafarien i Nationalpark Thy er den første af sin art, og vi ser frem til at modtage det første hold aktive familier, og vise dem hvad vi kan her i Nordjylland. Det har været vigtigt for os at sammensætte et program, som er sjovt for alle medlemmer af familien, og jeg er sikker på, at mange vil blive overrasket over, hvor meget naturen kan give dem, og hvor fantastisk mad over bål egentlig smager, når man selv har lavet det,² fortæller Bo Immersen, projektleder i Nationalpark Thy.

Et TV-hold fra Nationalpark TV vil desuden dokumentere turen og lave optagelser til deres ugentlige udsendelser. Der er et begrænset antal billetter til familiesafarien, så det er ikke kun de heldige, men også de hurtige, der har mulighed for at komme med. Det er Naturstyrelsen Thy, der udbyder safarien i samarbejde med Nationalpark Thy.

Prisen for familiesafarien er 1.495 kroner per person.

This entry was posted in Nyheder. Bookmark the permalink.