Drastisk forbedring af diagnosticeringen af HIV-smittede børn i Kenya.

Et nyt samarbejde mellem verdens største it-virksomhed HP og Clintons fond The Clinton Health Access Initiative (CAHI) har betydet en drastisk forbedring af diagnosticeringen af HIV-smittede børn i Kenya. CAHI og HP’s digitale løsning, der bl.a. er baseret på en “internet-sky”(1) og SMS’er, betyder at testresultater nu leveres i løbet af et par dage, hvor det før tog op til tre måneder.

Hewlett-Packard (HP) og Bill Clintons fond Clinton Health Access Initiative (CAHI) har netop offentliggjort et nyt samarbejde, der skal reducere den tid, det tager af få indsamlet, behandlet og sendt diagnoser retur til HIV-smittede børn i Kenya. Takket være installationen af fem HP datacentre og et omfattende samarbejde med Strathmore Universitetet i Nairobi, tager det nu kun en til to dage at indsamle, behandle og sende testresultatet, hvilket har afgørende betydning for overlevelsesgraden. Uden hurtig indgriben forventes hvert andet HIV-smittet barn nemlig ikke at blive mere end to år.

Med det nye samarbejde håber HP og CAHI på at kunne redde mere end 100.000 HIV-smittede børn årligt.

”Samarbejdet med CAHI er et glimrende eksempel på en integreret tilgang, der involverer lokale organisationer og teknologisk ekspertise. Selve løsningen benytter sig både af internettet og telefonnettet, hvilket betyder, at testresultater bliver offentliggjort online samt via SMS/GSM-opkoblede printere.” siger kommunikationschef Henrik Kirkeskov fra HP Danmark.

This entry was posted in Kenya Nyheder. Bookmark the permalink.