Mgahinga Gorilla National Park

Mgahinga er Ugandas mindste nationalpark, og det er i langt sydvestlige Uganda i nærheden af byen Kisoro. Det er beliggende i Virunga-bjergene og er grænsende til det Volcanoes National Park i Rwanda og Virunga National Park i Den Demokratiske Republik Congo.

Mgahinga og Bwindi Impenetrable National Park er den eneste steder i Uganda, hvor bjerggorillaer kan findes. Mgahinga har en vant gorilla gruppe, selv om denne gruppe til tider krydser grænsen til Rwanda.

Yderligere dyreliv omfatter Blue Monkeys, Black & White Colobus abe, leopard, skov elefant, kæmpe skov hog samt talrige arter af fugle. Ud over at være berømt som et tilflugtssted for “Gentle Giants” Mgahinga er også en favorit hos vandrere, der kommer til at udforske de mange huler og de tre vulkaner, der ligger dels inden for parkens grænser.

Attraktioner og aktiviteter i parken
De mest interessante aktivitet i parken er sporing af gorillaer og dette er den største kilde til inspirerende turister. Denne aktivitet tager en periode på tre dage, og der er over tre grupper af gorillaer med det grå støttede gorilla, men tracking kræver en til at flytte med tilladelsen, og den vaccination dokumenter.

Fugletur er en anden aktivitet i parken. De arter af fugle er grå sprukne sanger, gul ventilerede Bulbul, sten diagram, Ibis, sort glente, voks lovforslag, plettet mus fugl og andre. Men for en under stå disse fugle det kræver en at have en fugl vejledende bog samt en erfaren guide.

Den tidligere kriger huler af Batwa er egnet til hulen, udforskning kendt som Garama huler.

Scenic har set er en anden aktivitet, og det er gratis parken giver en klar platform til de omkringliggende bjerge, vegetation samt Bafunbira og Batwa hjem.

Bjergbestigning og vulkan vandring de mest udfordrende bjerg at bestige, er Mt Sabyinyo det er derfor stiger leveres for at komme til toppen af 3669m højt andet Mt egnet til klatring er Muhavura det dækker en stor del af Kisoro og kan ligesågodt se det mens det i Kisoro

Parken er 540 km fra Kampala, og det er en 8-timers rejse ad landevejen. Der er også fly fra Entebbe International Airport til Kisoro