Kenya er et af verdens smukkeste lande, men kæmper med katastrofer, fattigdom

Kenya er et af Afrikas smukkeste lande. Men Kenya kæmper med tørke, oversvømmelse, erosion og som følge heraf, udbredt fattigdom. Store dele af Kenya har i løbet af 2006 været ramt af en voldsom tørke, og det meldes at det er den værste tørke i 10 år, som har ramt alene i Kenya 2,5 millioner mennesker.

Næsten halvdelen af Kenyas befolkning lever i ekstrem fattigdom – det vil sige, at de lever for mindre end én dollar om dagen.

Kenya har det femte højeste antal hiv-aids smittede i verden. Aids-epidemien i Kenya er ikke længere kun et sundhedsproblem, men også et alvorligt udviklingsproblem, der kaster lange skygger over landets fremtidsmuligheder.

Trafikken er et andet område, hvor der sættes målrettet ind. Kenya er et af de lande i verden, der har det højeste antal trafikdræbte.

Kenyansk Røde Kors selskab blev etableret i 1965 og har omkring 70.000 registrerede medlemmer. Omkring 40% af medlemmerne er aktive frivillige, der yder et stort nødhjælps- og udviklingsarbejde over hele landet. Kenyansk Røde Kors er i dag den væsentligste aktør, når der er oversvømmelser, tørke eller fx terrorbomber i Kenya. Det sker i samarbejde med den kenyanske stats katastrofeenhed, der behandler Røde Kors som en ligeværdig partner i katastrofeindsatsen.

This entry was posted in Kenya Nyheder. Bookmark the permalink.