Kenya i Afrika på rette spor

Det Østafrikansk land Kenya er mest kendt for Karen Blixen, Kenya Safari Rejser, den smukke natur Big Five og kystbyen Mombasa.

Kenya huskes dog også for de voldelige uroligheder som ramte landet for 2 år i siden. Mere end 1200 mennesker blev dræbt efter uoverensstemmelser mellem præsident-kandidaterne om hvem, der havde vundet valget.

I august i år fik så Kenya en ny forfatning. En proces, som Danmark været direkte involveret i.
Danmark var bl.a. formand for gruppen af donorlande som rådgav, og lagde pres på Kenya regering for at gennemføre reformerne op til folkeafstemningen. Danmark brugte ca. 20 mil kr. på den kampagne.

Et klart resultat af den nye forfatning er de seneste ugers afskedigelser af højtstående ministre i den Kenyanske regering. Det er i løbet af det seneste år blevet til hele 7 ministre.

Men problemet med korruption forsvinder ikke bare fra den en dag til den anden. Den internationale anti-korruptions organisation Transparency International rangere Kenya som nummer 145 over korrupte land I verden, sammen med Pakistan og Somalia

Orientering har talt med journalist Thomas Amter som bor i Kenya, og spurgt hvor stort et problem det er i dagligdagen for den ’almindelige’ Kenyaner?
Kilde DR p1

This entry was posted in Kenya Nyheder. Bookmark the permalink.