Nairobi tog Museum

kenya train 2927

kenya train 2927

Jernbanen Museet ligger i den nord-vestlige ende af Nairobi station og kan ses fra Uhuru Highway, hvor den krydser hovedlinien. Museet blev etableret i 1971 af den daværende østafrikanske Jernbaner og Havne Corporation for at bevare og vise levn og optegnelser over jernbanerne i Østafrika fra idefasen til i dag. Ud over indsamling af damplokomotiver og rullende materiel, er der en stor udstilling af mindre genstande og modeller.
Museet er stadig jernbane-forbindelse, der giver restaureret lokomotiver adgang til de vigtigste linje for at arbejde damp udflugter.

Med privatiseringen af Kenya Railways, har museet og udstiller blevet overført til formynderskab af National Museum of Kenya. Kurator af museet er nu Maurice Barasa, en antropolog af uddannelse, og som bringer ekspertise inden for museets ledelse. Hans far var en stationsforstanderen om Kenya Railways, så han har en familie forbindelse med sin nye opgave. Han er ivrig efter at se mere damp turist tog og vil have møder med Rift Valley Railways i god tid, om at gøre formelle ordninger for damp drift og markedsføring.

Åbningstider: 0845-1645
Normalt 7 dage om ugen, herunder de fleste helligdage