Mombasa

Mombasa – er et område med endeløse hvide strande, koralrev og en gammel og eksotisk kultur. I dag er Mombasa den næststørste by i Kenya og landets førende badeby med kilometer vis af flotte strande. Mombasa strande er spredt med strand resorts, koralrev og offshore øer. Rejsende til Mombasa kan nyde en række aktiviteter, herunder dykning, vandsport, dybhavsfiskeri og endda game drive i den nærliggende Shimba Hills Reserve.

Fra Mombasa går jernbanen til Nairobi og videre til Uganda. Mombasa tilhørte Zanzibar i Tanzania indtil 1963.

 
Mombasa er centrum for den kystnære turistindustrien. Det oprindelige arabiske navn er Manbasa, i swahili kaldes Kisiwa Cha Mvita (eller Mvita for korte), hvilket betyder “Island of War”, på grund af de mange ændringer i dens ejerskab. Mombasa er også hovedkvarter for Mombasa District, der ligesom de fleste andre distrikter i Kenya, er opkaldt efter sin hovedby.
Beskrivelse:
Mombasa har en befolkning på 727.842, og er beliggende på Mombasa Island, som er adskilt fra fastlandet af to åer, Tudor Creek, Kilindini Havn. Øen er forbundet til fastlandet mod nord af Nyali Bridge, mod syd af Likoni Ferry og mod vest af Makupa Causeway, langs hvilke driver Uganda Railway. Havnen serverer både Kenya og lande i det indre, der forbinder dem til Ocean. Mombasa er tjent med Moi International Airport.
Mombasa er primært besat af muslimske, Mijikenda / swahili mennesker. Gennem århundreder har der været mange indvandrere og handlende, der bosatte sig i Mombasa, især fra Persien, Mellemøsten, Somalia og det indiske subkontinent, der kom hovedsagelig som handlende og håndværkere. Selv efter fire eller fem generationer, fortsætter deres efterkommere til at bidrage meget til økonomien i dag Mombasa og Kenya som en helhed.
Traditionelle kjole til den swahili kvinder er en farvestrålende, trykt bomuld ark kaldet en kanga, som kan have inspirerende slogans trykt på det. Muslimske kvinder bære en belægning kendt som en Bui Bui, som traditionelt er sort, sammen med et hoved, der dækker kaldes en hijaab, og undertiden bære et slør kaldes en niqab, også kendt som “Ninja”. Mænd bære en form for sarong, som er farvet i lyse bånd, der kaldes en “kikoi”.
Transport
Lufthavnen i Mombasa er Moi International Airport. Mombasa har en jernbanestation og Kenya Railways løber overnatning passagertog fra Mombasa til Nairobi, selvom tjenesten er mindre omfattende end det plejede at være. Highways forbindelse Mombasa til kapital Nairobi, Tanzanias tidligere hovedstad Dar es Salaam, mens nordpå vejforbindelse til Malindi og Lamu. Inden Mombasa, benytter de fleste lokalbefolkningen Matatus (minibusser) for at flytte mellem landsbyer og Mombasa Island. Mombasa havn er den største i Kenya, men der er ringe eller ingen ruteflyvning. Internationale krydstogtskibe er hyppige  i havnen.