Lake Baringo

Lake Baringo

Lake Baringo

Lake Baringo er, efter Lake Turkana , den nordligste af de Great Rift Valley søer Kenya , med et areal på ca 130 km ² og en højde på ca 970 m. Søen er fodret af flere floder, El Molo , Perkerra og Ol Arabel , og har ingen åbenlyse afsætningsmulighed; farvande antages at sive gennem sø sedimenter i kritiseres vulkanske grundfjeld. Det er en af de to ferskvand søer i Rift Valley i Kenya, den anden er Lake Naivasha . Det ligger uden for alfarvej i et varmt og støvet indstilling og over 470 arter af fugle er blevet registreret der, lejlighedsvis herunder migrerende flamingoer . En Goliath Heronry er placeret på en klippefyldt ø i søen kaldet Gibraltar.

Søen er en del af Great Rift Valley-system. Den Tugen Hills, en opløftet fejl blok af vulkanske og metamorfe bjergarter, ligger vest for søen. Den Laikipia skrænt ligger mod øst.

Vand flyder ind i søen fra Mau Hills og Tugen Hills . Det er en kritisk habitat og tilflugtssted for mere end 500 arter af fugle og fauna, nogle af de migrerende vandfuglearter værende væsentlig regionalt og globalt. Søen også provideds en uvurderlig levested for syv friske vand fiskearter. Den ene, Oreochromis alcalicus baringoensi , er endemisk til søen. Sø fiskeri er det vigtigt at lokale sociale og økonomiske udvikling. Derudover er området et levested for mange arter af dyr, herunder flodhest (Hippopotamus amphibius), krokodille (Crocodylus niloticus) og mange andre pattedyr, padder, krybdyr og hvirvelløse samfund.

Fisk bestande i søen er nu lave, og vandstand er blevet reduceret med tørke og over- vanding . Søen er almindeligt uklar med sediment, dels på grund af intens jorderosion i oplandet, især på Loboi Plain syd for søen.

Lake Baringo har flere små øer, hvoraf de største er Ol Kokwe Island . Ol Kokwe, en uddød vulkansk center relateret til Kőrösi vulkan nord for søen, har flere varme kilder og fumaroler, hvoraf nogle har udfældet svovl indskud. En gruppe af varme kilder decharge langs kysten ved Soro nær nordøstlige hjørne af øen.

Flere vigtige arkæologiske og palæontologiske steder, hvoraf nogle har givet fossile hominoids og hominins, er til stede i den miocæne til Pleistocæn sedimentære sekvenser af Tugen Hills.

Den vigtigste by nær søen er Marigat, mens mindre bebyggelser omfatter kampi ya Samaki og Loruk . Området er i stigende grad besøges af turister og er beliggende i den sydlige ende af en region i Kenya beboet hovedsageligt af pastoralist etniske grupper, herunder Il Chamus , Rendille , Turkana og Kalenjin . Indkvartering (hotel, camping) findes på og nær kampi-Ya-Samaki på Midwestern kysten. Både til Ol Kokwe kan lejes i kampi-Ya-Samaki.