Lake Naivasha

Lake Naivasha

Lake Naivasha

Lake Naivasha er en ferskvands sø i Kenya , der er beliggende nordvest for Nairobi , uden for byen Naivasha . Det er en del af Great Rift Valley .

Lake Naivasha stammer fra den lokale Maasai navn Nai’posha , som betyder “oprørt vand” på grund af den pludselige storme, som kan opstå. Lake Naivasha har et areal på 139 km ², og er omgivet af en sump, der dækker et areal på 64 kvadratkilometer, men dette kan varierer meget afhængig af nedbør. Det ligger i en højde af 1.884 meter (6.180 fod). Søen har en gennemsnitlig dybde på 6 m (20 fod), med den dybeste område, der på Crescent Island, med en maksimal dybde på 30 m (100 ft ).

Njorowa Gorge bruges til at danne søens afløb, men det er nu højt over søen og danner indgangen til Hell’s Gate National Park . 

Lake NaivashaLake Naivasha er hjemsted for en mangfoldighed af vildtlevende dyr; over 400 forskellige arter af fugle er blevet rapporteret. Der findes et stort bestand af flodheste i søen. Der er to mindre søer i nærheden af Lake Naivasaha: Lake  Oloiden og Lake Sonachi (en grøn krater sø ). Den Crater Lake Game Sanctuary ligger i nærheden, mens søbredden er kendt for sin befolkning af europæiske indvandrere og bosættere.

Mere om Lake Naivasha i den engelske sektion