Mit Afrika af Karen Blixen

Mit Afrika

Mit Afrika

Mit Afrika (eng. Out of Africa) er en amerikansk dramafilm fra 1985, som bygger løst på det selvbiografiske værk Out of Africa af Isak Dinesen (pseudonym for Karen Blixen), udgivet i 1937, samt hendes værk Shadows on the Grass og andre kilder – f.eks. Letters from Africa 1914-1931.

Karen Blixen Camp i Kenya

Toget fra Nairobi til Mombasa

Toget fra Nairobi til Mombasa

I filmen Mit Afrika ser man Karen Blixen rejse med det kendte tog fra Nairobi til Mombasa

Filmen Mit Afrika der er instrueret af Sydney Pollack, modtog 28 filmpriser, heriblandt syv oscarstatutetter.

Mit Afrika havde gallapremiere den 18. februar 1986 i Imperial og danmarkspremiere den 21. februar 1986. Blandt æresgæsterne til gallapremieren var Sydney Pollack, Klaus Maria Brandauer, Judith Thurman og Prinsesse Benedikte.

Den 13. august 2010 blev Mit Afrika vist på storskærm under åben himmel på Karen Blixens egen græsplæne i parken til Rungstedlund. Bag arrangementet, der fandt sted i anledning af 125 års jubilæet for Karen Blixens fødsel og 25 års jubilæet for filmens amerikanske premiere den 20. december 1985, stod Rungstedlundfonden.

This entry was posted in Boganmeldelser. Bookmark the permalink.