Motionsløbere kan hjælpe geparder i AFrika

Naturens bedste hurtigløber får nu en hjælpende hånd fra motionsløbere i Østjylland. Løbetøjsfirmaet Gepard og Ree Park – Ebeltoft Safari afholder for andet år i træk Gepardløbet i safariparken på Djursland. Her går en del af overskuddet til at støtte projekter for gepardernes overlevelse.
Selv den bedst trænede sprinter skal have en jetpack på ryggen for at kunne følge med, når savannens sortplettede lyn sætter i gang. Topfarten lyder på hele 110 kilometer i timen.

Lynhurtigt går det desværre også med faldet i bestanden af geparderne i Afrika. På bare 5 år er bestanden halveret, så antallet i dag ligger på ca. 7000 individer. Dermed er verdens hurtigste pattedyr også et af de mest truede.

Hunden hjælper katten
Det er især ulovlig nedskydning af geparderne, der er med til at skabe den negative udvikling. Når geparderne kommer for tæt på husdyr, såsom køer og geder, tager landmændene ofte sagen i egen hånd og skyder geparderne.

Ét af de tiltag, der beviseligt har båret frugt i forhold til at beskytte geparder indebærer anvendelsen af hyrdehunde. Hundene kan nemlig være med til at holde geparder på sikker afstand af husdyrene, til gavn for alle parter.

Motionsløb med større perspektiver
Tanken bag Gepardløbet er at lave et fedt motionsløb for både firmaer og familier i spændende naturomgivelser. Men arrangørerne mener, at konceptet kan noget mere, med et lidt større og mere velgørende perspektiv. Og fornemmelsen er klar:

- En safaripark som er én af de vigtigste aktører i arbejdet for geparder i Europa og et løbetøjsfirma med navnet Gepard. Det passer jo allerede som fod i hose. Og sidste års løb var en succes med mange tilfredse deltagere. Derfor ser vi en god mulighed for at give den begejstring og værdi tilbage til naturen i form af støtte til en dyreart, som har hårdt brug for det, fortæller Jesper Damgaard Kristiansen, direktør for Gepard ApS.

På løbsdagen vil en del af deltagernes tilmeldingsgebyr gå til fonden Ree Park Conservation Foundation. Fonden støtter projektet Cheetah Stay Wild, hvori de indsamlede midler bl.a. går til indkøb af hyrdehunde, dyrlægeassistance og uddannelseshjælp til lokalbefolkningen i Afrika.

Tid og sted
Gepardløbet finder sted i og udenfor Ree Park – Ebeltoft Safari søndag d. 12. september 2010. Her lyder startskuddet kl. 11.00 og deltagerne kan vælge mellem tre distancer på: 3, 5 eller 10 kilometer. Tilmeldingen foregår enten på dagen for løbet eller på hjemmesiden for Gepard ApS.

This entry was posted in Afrika. Bookmark the permalink.