Musikfestival på Zanzibar i Tanzania

Der er musik festval hvert år i februar på Zanzibar i Tanzania

Netop nu er der musik festival på Zanzibar ud for Tanzanias kyst – en festival for østafrikansk musik der er blevet en stor begivenhed i Tanzania Afrika. DR’s reporter Celine Haastrup fortæller fra Zanzibar, hvor solen koger, og 18.000 gæster nyder musikken trods total strømsvigt – en stor udfordring for festivalens arrangører.

Turismen stiger 400 %
Festivalen har eksisteret i 7 år, og den finder sted i den UNESCO bevarede by Stonetown. Under den fire dage lange festival får det lokale musikliv et kæmpe boost. Hotellerne er fyldte, og undersøgelser viser, at turismen på Zanzibar stiger 400% i den periode, festivalen varer.
På Musik festivalen på Zanzibar ud for Tanzanias kan man blandt andet opleve danskeren Esben Sørensen, som er et af hovednavnene i år. Det er første gang, han skal spille som officielt navn på Musik festivalen på Zanzibar ud for Tanzanias – det er lørdag aften i Zanzibar gamle fort – og han glæder sig helt vildt. Esben Sørensen er pæredansk, men voksede op i Tanzania og optræder under navnet Mzungu Kichaa – den skøre hvide mand.

This entry was posted in Tanzania and tagged . Bookmark the permalink.