Olieboring truer bjerg gorilla i Congo

Bjerg Gorilla i DR Congo

Bjerg Gorilla i DR Congo

Virunga National Park i DR Congo er et af de sidste levesteder for verdens mindre end 1000 bjerggorillaer, men parken kan i fremtiden blive et mindre sikkert opholdssted for aberne. DR Congos regering har nemlig tilladt to britiske olieselskaber at lede efter olie i Virunga National Park, hvilket vil gøre anseelig skade på området og fjerne en stor del af bjerg gorillaernes leveområde.

Virunga National Park er en del af UNESCO’s verdensarv og er af FN blevet udpeget til at have den største biodiversitet af alle Afrikas nationalparker. Udover bjerg gorillaen lever enestående dyr som elefanter, flodheste, okapier og leoparder også i Virunga National Park. Parken dækker et areal på 790.000 ha og har et stort turismepotentiale.  Der findes alt fra sumpe og stepper til Afrikas største gletsjere på Rwenzori , lava sletter, vulkaner og savanna. Det har ikke stoppet den congolesiske regering i at tillade olieselskaberne i at bore i nationalparkens regnskov – selvom DR Congo på det netop overståede klimatopmøde i Mexico var et af de land, der pressede på at for at vestlige lande skal betale lande med regnskov for at bevare de enestående økosystemer. I forvejen har DR Congo forpligtet sig til at beskytte Virunga og har modtaget millioner i støtte til formålet, blandt andet fra EU.

”Det er sørgeligt, at DR Congos regering ikke er sit ansvar voksent og derfor handler uansvarligt i denne situation. Olieboringer vil true Virunga National Park dyreliv, deriblandt de stærkt truede bjerg gorillaer, og derfor vil Verdensnaturfonden kæmpe imod planerne,” siger Maj Manczak, der er seniorrådgiver for Verdensnaturfonden arbejde med skov i Østafrika.

This entry was posted in DR Congo Nyheder. Bookmark the permalink.