Thomson gazelle

Thomson Gazelle i Masai Mara

Thomson Gazelle

Thomsons gazelle er en af de bedst kendte gazeller. Den er opkaldt efter opdagelsesrejsende Joseph Thomson, og som følge heraf undertiden omtales som en “Tommie”. Det anses af nogle for at være en underart af den rød-fronted Gazelle og var tidligere anset medlem af slægten Gazella inden underslægten Eudorcas. Thomsons gazeller, kan findes i antal på over 500 000 i Afrika og er anerkendt som den mest almindelige type af gazelle i Østafrika.

Thomson gazelle

Thomson gazelle

Thomson gazelle
Thomson’s gazeller lever i Afrikas savanne og græsarealer levesteder, især Serengeti regionen i Kenya og Tanzania. Det har smalle levesteder præferencer er begrænset til korte græsarealer med tørre fast grund under fødderne. Det betyder imidlertid, at flytte ind i høje græs og tæt skov i løbet af migration. Gazeller er blandet foderautomater. I den våde årstider, spise gazeller primært frodige grønne græs, men i den tørre sæsoner det begynder at spise mere gennemse særligt løv, buske, forbs, og kløver.


Thomson’s gazeller er afhængige af korte græs. Deres antal meget koncentreret i begyndelsen af regnen, da græsset vokser hurtigt. De følger de større planteædere som sletter zebraer og blå gnuer, som de klipper ned de høje græsser.