Leopard

Leopard kenya

Leopard kenya

Leopard ( Panthera pardus ) er en stor, kødædende kat med enten tawny pels med mørke roset-lignende aftegninger eller sort pels. Af de fem store, vanskelige for de fleste erhverve jagt licenser for leoparder. Leoparden er undertiden betragtes som den mest vanskelige af Big Five til jagt på grund af deres natlige og hemmelighedsfulde karakter. Leoparder er på vagt over for mennesker, og vil tage flugten i ansigtet af fare. Leoparden er ensom af natur. Leoparden er mest aktiv mellem solnedgang og solopgang, selv om det kan jage i løbet af dagen i nogle områder. Leoparder findes i Savanna græsarealer, børste jord og skovområder i Afrika.

Leopard jagt bruger samme metoder som på jagt efter løver. Baiting, chikanen og stalking er de mest almindelige metoder, der anvendes i dag til at jage katten. Outfitters anbefaler normalt to uger minimum for en jagt med leopard.

Baiting er den metode der oftest bruges til at jage leopard. Dette kræver at finde og derefter følge af spoor i et område kendt for at være frekventeres af en leopard. Når en egnet område, der vides at være besøgt af en leopard, er beliggende, er en byttedyr jaget og bruges som madding. På grund af den natlige karakter af katten den blinde skal konstrueres tæt på agn som skydning vil højst sandsynligt blive løbet af natten. Kunden og den professionelle jæger vil tilbringe nætterne i den blinde venter på leoparden til at komme til karkassen.