Attraktioner i Tanzania

Tanzania er et land, der byder på et vælg af spændende oplevelser. Hvis du har planer om at tage til Tanzania, så er nogle af de bedste steder, hvor du kan opleve en spændende safari, nationalparkerne Katavi, Selous, Ruaha, Tarangire og Ngorongoro. Derudover er der selvfølgelig også Serengeti, hvis du vil opleve den store årlige migration af flere millioner gnuer. Er du mere til lækre sandstrande, så finder du nogle af verdens bedste strande på Zanzibar eller den mindre kendte Mafia Island. Er du mere til action, så har du muligheden for at bestige Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Andre bjerge omfatter desuden Mahale, hvor du kan opleve den største tilbageværende bestand af vilde chimpanser. Alle 10 destinationer vil blive beskrevet nedenfor.

1. Serengeti Nationalpark – Det nordlige Tanzania

Serengeti byder på klassiske afrikanske safari oplevelser og alt hvad der dertil hører. Det er også her den store migration af flere millioner gnuer starter. De vidtstrakte græsarealer gør også dette til et fantastisk sted at se vilde løver, der går på rov, fordi du kan se det hele meget mere tydeligt. Hvis du har planer om at besøge Serengeti Nationalpark, så tag dig gerne god tid og evt. brug 3-4 dage på det, for at få mest ud af opholdet. Her er det bedst at besøge nationalparken mellem december og juni.

2. Kilimanjaro – Det nordlige Tanzania

Afrika er kendt for at være en af de bedste destinationer for eventyrrejsende, og hvad kan være mere eventyrligt og udfordrende end at bestige verdens højeste fristående bjerg? Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro i Tanzania, er 5896 m højt og vil samlet set tage ca. 6 tage at bestige. Det interessante ved dette bjerg er, at stort set alle som er i god nok form og som er fast besluttet på at bestige bjerget, kan gøre det. Det er ikke nødvendigt med noget specielt bjergbestignings udstyr eller ekspertise. Når det så er sagt, så er det rent faktisk kun ca. 50% af alle som forsøger at bestige bjerget, som rent faktisk gennemfører det, fordi at folk ofte tager for let på det.

3. Zanzibar – Tanzania’s østkyst

Zanzibar er en af Tanzania’s absoluttet favorit destinationer på grund af den fascinerende historie og fantastiske strande. Zanzibar’s placering midt i det indiske ocean har gjort øen til et naturligt handelscentrum gennem historien, og bl.a. slavehandelen spillede en central rolle. Zanzibar er desuden kendt for deres dyrkning af krydderier og hovedstaden Stone Town, som er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Zanzibar har mange utroligt smukke strande, som kan nydes til ethvert budget. Nogle af de omkringliggende øer byder endda på luksuriøs paradis, som er ideelle for en romantisk ferie.

4. Ngorongoro – Det nordlige Tanzania

Ngorongoro reservatet er et  8.292 km² stort beskyttelsesområde, som grænser op til Serengeti nationalpark i det nordlige Tanzania. Reservatet indeholder bl.a. verdens største krater og det mangfoldige dyreliv, som omfatter stort set samtlige dyrearter, som findes i Østafrika. Dette inkluderer bl.a. de sjældne sorte næsehorn, gnuer, zabraer, gazeller, vortesvin, flodheste, løver, leoparder, bavianer, bøfler og elefanter. Ved Ngorongoro krateret kan du opleve en af de tætteste bestande af dyr i verden, og det er derfor et fantastisk sted for fotografer, som vil indfange det smukke landskab. Her kan du også komme til at opleve det semi-nomadiske stammefolk Masaierne, som ligeledes lever i beskyttelsesområdet.

5. Selous vildtreservat – Det sydlige Tanzania

Selous er Afrikas største reservat, og i modsætning til Serengeti så er det ikke ligeså overfylt med turister. Her kan du bl.a. se elefanter, geparder, sorte næsehorn, afrikanske hunde og masser af næsehorn og krokodiller. Selous sumpe, floder og vådområder gør det muligt for turister at tage på vidunderlig en båd safari. Det er også meget populært at tage på en gå safari. Indkvartering i Selous og de omkringliggende områder er ofte begrænset, men alle byder på en både unik og intim safari oplevelse.

6. Mahale bjergene – Det vestlige Tanzania

På trods af det vidunderlige landskab, det smukke klare vand fra Lake Tanganyika og bestanden af vilde chimpanser, så var Mahale ikke en etableret turistdestination indtil for ca. 10 år siden. Stedet er stadivæk ikke blevet helt accepteret blandt den almene turisme, men det er absolut turen værd. Udover de mere 1000 chimpanser, så er der også andre abearter som de røde colobu-aber og gule bavianer. Det optimale tidspunkt at besøge Mahale på er i den tørre sæson fra maj til oktober.

7. Tarangire nationalpark – Det nordlige Tanzania

Tarangire er en populær destination for folk, der ønsker at komme på en vidunderlig safari tur. Ofte kan det være en god idé at tilbringe flere dage her, da der er masser at se på. I perioden fra august til oktober har Tarangire en af de største koncentrationer af vilde dyr i Tanzania. Det er især et vidunderligt sted for folk, der ønsker at se på elefanter, zebraer, giraffer, impalaer og gnuer. Tarangire er samtidig et godt sted at nyde en gå safari samtidig med det vidunderlige fugleliv.

8. Katavi – Det vestlige Tanzania

Katavi har alle kvaliteterne til at blive en top klasse safari destination i Afrika. Her vrimler det med et smukt og uspoleret dyrliv. Grunden til at det dog ikke er en af de mest besøgte turistdestinationer er, at den ligger så fjernt. Er du interesseret i en unik safarioplevelse, hvor du ikke bliver overrendt med turister, så er dette stedet for dig. Her findes der kun to camps, og det er kun muligt at komme hertil med fly. Har du planer om at besøge Katavi nationalpark, så er det bedst at gøre det i perioden juni til november, hvor floderne er fyldt med mere end 3000 flodheste.

9. Ruaha nationalpark – Det sydlige Tanzania

Ruaha er en stor nationalpark, som er fyldt med vilde dyr og især elefanter. Der er desuden løver, geparder, leoparder og stort set alle andre afrikanske pattedyr. Så der er lidt for en hver smag. Parken er samtidig hjemsted for den store Ruaha flod, som i den tørre periode fra maj til december tiltrækker massevis af dyr, der søger vand i varmen.

Ruaha er ligesom Katavi kun tilgængeligt med fly, og det anbefales derfor, at du bliver her i mindst 4 dage, for at det er turen værd. Dette giver dig samtidig god tid til at udforske det enorme uspolerede og vilde landskab.

10. Mafia Island – Tanzania’s østkyst

Med mindre end 1000 besøgende om året er Mafia Island en af Tanzanias skjulte skatte. Øen har en rig historie og en Swahili kultur, som ikke er spoleret af turisme. Øen er fyldt med smukke strande, og det er et perfekt sted til at fiske, dykke og snorkle. Du har desuden mulighed for at se hvalhajer, skildpadder og mange andre spændende dyrearter.

Se også Lake Natron