Serengeti

Zebraer i Serengeti

Zebraer i Serengeti

Serengeti National Park økosystem er en geografisk region, som ligger i det nordvestlige Tanzania og strækker sig til syd-vestlige Kenya mellem breddegrader 1 og 3 S og længdegrader 34 og 36 E. Serengeti spænder nogle 30.000 km 2 (12.000 sq mi).

Serengeti huser den største migration i verden, som er en af de ti naturlige rejser vidundere i verden .

Serengeti har bl.a. mere end 2.000.000 gnuer, 500.000 gazeller og 250.000 zebraer.

Serengeti er af Tanzanias største turistattraktioner. Det gælder ikke mindst den årlige migration, hvor flere millioner zebraer og gnuer vandrer rundt på sletterne efter et temmeligt kortlagt mønster.

Serengeti indeholder flere nationalparker og vildtreservater . Serengeti er afledt af Maasai sprog, Maa , “Serengit” betyder “endeløse sletter”.

Ca. 70 større pattedyr, og omkring 500 fuglelivets arter findes der. Denne høje diversitet i form af arter er en funktion af forskellige naturtyper lige fra floder skove, sumpe , kopjes , græsarealer og skovområder.  Blue Wildebeests , gazeller , zebraer og bøfler er nogle af de almindeligt forekommende store pattedyr i regionen.

Der er i øjeblikket polemik omkring en foreslået vej, der skal bygges gennem Serengeti i Tanzania se mere her om ny vej gennem Serengeti