U-landskalender gav 6 millioner til børn i Kenya

Næsten seks millioner kroner er nu på vej fra danske børn til børn i kenyanske slumkvarterer. Så stort blev overskuddet af salget af Børnenes U-landskalender i 2009, og det er det største i 11 år.

197.500 valgte at købe kalenderpakken med en ’Shanes Jul’-papkalender og en ’Pagten’-papkalender op til jul sidste år, og godt nok var det cirka 9.000 færre end i 2008. Men da kalenderen kostede en femmer mere end tidligere, og da alt var gjort for at styre udgifterne ekstra stramt, er overskuddet 331.000 kroner større end i 2008.

Helt præcist blev overskuddet på 5.917.040 kroner, og det er det højeste siden 1998, viser regnskabet fra DR Multimedie, der har udgivet Børnenes U-landskalender sammen med Danida siden 1962.

156 millioner samlet ind siden starten

Overskuddet bliver nu sendt af sted til projektet ’Skoler for bæredygtig udvikling’, der støtter skoler og forældre, som arbejder for et bedre miljø i ét af Afrikas største slumkvarterer, Kibera, i Kenyas hovedstad, Nairobi. I Kibera bor omkring en million mennesker på et areal, der er lidt mindre end Nørrebro. Og tanken er, at både lærere, elever og deres forældre skal lære at håndtere påtrængende problemer som adgang til rent vand, ordentlig sanitet, hvordan de håndterer affald, og hvordan de beskytter sig mod oversvømmelser. Projektets danske partner er Organisationen for Vedvarende Energi.

Siden den første U-landskalender kom for 48 år siden, har danske børn bidraget med cirka 156 millioner kroner til projekter for børn og unge i Afrika, Latinamerika og Asien.

Da færre og færre danskere sætter deres fødder i en bank, blev Børnenes U-landskalender også sidste år solgt fra alle COOP’s butikker – udover banker, legetøjsbutikker, boghandlerkæder og DR Butikken og DRs netbutik. Og her var der godt gang i salget. Faktisk blev syv ud af 10 ulandskalendere solgt i COOP’s butikker, viser tallene.

This entry was posted in Kenya Nyheder. Bookmark the permalink.